Érthetetlen vandalizmus: letörték a Palotaszálló alatti parkban a bagoly-szobrot

Megosztás

A csütörtöki napon észlelték, hogy kitörték a kis kőszobrot a helyéről Lillafüreden, de elvinni nem vitték el.

Vajon kinek jó ez a barbárság? P. Noémi osztotta meg gondolatait a letört bagolyról. “Ma reggelre Lillafüreden a szálló alatti parkban le lett törve a Bagoly szobor. Próbáltam hívni a Városgondnokságot, ahol nem működik a telefon. 412 611. Aztán az 512 700, majd az 516 450 számot, de nem rájuk tartozik. Valamit kellene a bagollyal tenni, mielőtt valahol kerti dísszé változik” – figyelmeztetett Noémi a közösségi médiában.

Mi lehet a megoldás? Erről értekeztek a hozzászólások között. “A Palota szálló valószínűleg beviszi a szobrot a recepcióra, ameddig a Városgondnokságot nem sikerül utolérni.” “Nyilván ott is van kamerarendszer valahol. De amúgy nem értem. Olyan egyszerű és könnyű percek alatt megrongálni, mozgathatóvá tenni egy szobrot, hogy senki nem látja?”

“Soha nem fogom megérteni a barbárságot… Kinek ártott az a kedves dísz?” “Nagyon aranyos, remélem sikerül megmenteni.”

Mi is reméljük, hogy azóta legalább a szobor megmentésére született megoldás és nem válik egy tolvaj martalékává. De hogy miért van szükség ilyen rongálásokra, azt soha senki nem tudja megmagyarázni. Lillafüred nemcsak Borsod megye, de Magyarország egyik igazi csodája.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek